Energie

Grupul OMV se orientează spre Rusia şi Iran, după ce profitul s-a înjumătăţit în trimestrul patru

Grupul OMV se orientează spre Rusia şi Iran, după ce...

Autor: Marius Oncu

18.02.2016, 11:22 606

OMV a redus dividendul pentru acţionari cu 20%, la 1 euro pe acţiune, după ce profitul din trimestrul al patrulea a scăzut cu aproape jumătate, la 180 milioane de euro, potrivit Bloomberg.

Directorul general al OMV, Rainer Seele, a reiterat intenţia de a vinde active şi a afirmat că ar putea urma şi desfiinţarea de locuri de muncă, în contextul unui declin al veniturilor cu o treime, la 5 miliarde de euro.

"Noua noastră strategie se va concentra asupra lichidităţilor şi costurilor, iar pe upstream (explorare şi producţie) vom urmări o poziţie sustenabilă, acordând prioritate valorii în detrimentul creşterii volumelor. Principalele regiuni de dezvoltare sunt Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Iran", a declarat Seele, într-un comunicat.

Rusia ar trebui să devină o "regiune cheie" până în 2020, afirmă directorul OMV. Grupul se află în negocieri pentru un schimb de active cu Gazprom, cu scopul de a reface rezervele de hidrocarburi ale OMV.

Seele s-a concentrat, de la preluarea conducerii companiei în luna iulie, pe restructurarea activelor OMV, care cuprind de la exploatări de petrol şi gaze în Marea Nordului şi Pakistan până la rafinării în Austria şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO