Energie

Grupul Romelectro, afaceri de 45 mil. euro, în creştere cu 30%

Grupul Romelectro, afaceri de 45 mil. euro, în creştere...

Autor: Alina Oprea

10.12.2015, 16:47 389

"Estimăm o cifră de afaceri de 45 milioane euro pentru 2015. Creşterea se datorează contractelor încheiate. Iar anul viitor va fi vorba de asemenea de o creştere puternică", a declarat joi, într-o întâlnire cu presa, directorul general al grupului Romelectro, Cristian Secoşan.

El a arătat că reţeaua de distribuţie a energiei electrice din România, dezvoltată în urmă cu zeci de ani, nu răspunde necesităţilor actuale.

"Reţeaua de transport energie este într-o situaţie relativ bună. Însă în ceea ce priveşte reţeaua de distribuţie energie electrică, aceasta a fost dezvoltată când consumul avea o altă structură: era foarte mare în zona industrială şi mică în locuinţe. Acum câteva zeci de ani, oamenii aveau în locuinţe, de regulă, două becuri şi un televizor. Acum avem capacitate mică de producţie unde este un consum mare şi capacităţi mari unde acum este un consum mic, pentru că acolo s-au închis industrii. Iar necesarul de investiţii în sector este foarte mare", a precizat Secoşan.

În prezent, grupul Romelectro modernizează blocul 7 al termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reabilitarea unităţilor 3, 4 şi 5 fiind finalizată.

De asemenea, ISPE, una dintre firmele grupului, a semnat în august contractul privind serviciile de consultanţă pentru elaborarea unui plan de restructurare a Complexului Energetic Hunedoara.

Directorul general al ISPE, Ion Chiţescu, a afirmat că producătorul de energie deţinut de stat nu are în prezent o problemă de eficienţă, ci mai degrabă legată de datorii istorice.

Romelectro este contractor, dezvoltator şi investitor în proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport şi distribuţie energie electrică, protecţia mediului şi industrie, acţionarul majoritar fiind omul de afaceri Viorel Gafiţa. Grupul este compus din patru firme - Romelectro SA şi alte trei, la care Romelectro este acţionar majoritar: Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu.

Romelectro deţine totodată 3 microhidrocentrale la Voineasa, cu o putere instalată de 1,5 MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO