Energie

GSP, firma de foraj marin a lui Comănescu, se duce în Tunisia după câştigarea unui contract

GSP, firma de foraj marin a lui Comănescu, se duce în...

Autor: Roxana Petrescu

05.07.2016, 14:20 1385

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania de foraj marin controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, a câştigat un contract pentru furnizarea de servicii de profil pe platforma continentală a Tunisiei, operaţiunile urmând să fie realizate de platforma Jupiter.

"Noul contract îi permite companiei GSP să îşi menţină prezenţa în sudul Mediteranei, aceasta fiind una dintre pieţele de mare interes pentru operaţiunile pe care compania noastră le desfăşoară. În contextul actual, de uşoară revenire a pieţei, suntem interesaţi în primul rând de restabilirea relaţiilor contractuale cu foştii parteneri. Cu atât mai mult ne bucură faptul că am câştigat acest nou contract cu Numhyd după campania de foraj derulată pe platforma continentală a Tunisiei în 2011 şi 2012,” a declarat Gabriel Comănescu, preşedinte şi CEO al GSP.

Potrivit informaţiilor furnizate de GSP, Numhyd derulează activităţi de explorare şi producţie de petrol şi gaze naturale în Tunisia şi Algeria. Este deţinută şi gestionată în comun de către Societatea Tunisiană de Activităţi Petroliere (ETAP) şi Compania Naţională Petrolieră din Algeria (Sonatrach), ambele companii de stat. Fiecare dintre cele douăcompanii de stat amintite deţin 50% din acţiunile Numhyd.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO