Energie

Guvernul a alocat peste 100 de milioane de lei pentru sistemul termic din Bucureşti, Giurgiu şi Buzău

Guvernul a alocat peste 100 de milioane de lei pentru...

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

14.10.2019, 16:38 572

Executivul a aprobat, luni, alocarea a peste 100 milioane de lei, din fondul de rezervă al bugetului pentru sistemul termic în Bucureşti, Giurgiu şi Buzău, a anunţat, luni la finalul şedinţei de Guvern, Nelu Barbu.

„Alte acte normative pe lista Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Guvernul a aprobat alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unităţi administrativ teritoriale, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, populaţiei. Este vorba despre suma de 100 de milioane de lei pentru Bucureşti, 16,5 milioane de lei pentru Buzău şi pentru Giurgiu”, a declarat Nelu Barbu, luni, la finalul şedinţei Executivului.

Pentru comuna Toporu, din Giurgiu, au fost alocate 1,5 milioane de lei, pentru rezolvarea unei probleme la canalizare.

„Tot în şedinţa de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltării, a fost aprobată alocarea unei sume din fondul de rezervă bgetară, pentru comuna Toporu, din judeţul Giurgiu, 1,5 milioane de lei, bani necesari pentru continuarea unui proiect de investiţii, privind canalizarea din comună.”, a completat Barbu.

Pentru reparaţii la un centru din Brăila, pentru persoanele cu handicap, a fost oferită suma de 400.000 de lei.

„De asemenea, intervenţie la dispoziţia Guvernului, a fost alocată suma de 400.000 de lei pentru comuna Movila Miresei din Brăila. Aceşti bani sunt necesari pentru reparaţii cu capitale la centrul sociale pentru persoane cu handicap, unde a avut loc o explozie ce a afectat destul de grav respectivul centru şi sunt necesare reparaţii.”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, alocarea a 61.28 milioane de lei pentru furnizarea căldurii în localităţile Focşani, Tulcea, Gheorgheni, Motru, Brad şi Drobeta-Turnu Severin.

Astfel, Motru (judeţul Gorj) primeşte 7.956,000 de lei, Gheorgheni (judeţul Harghita) - 2.200.000 de lei -, Brad (judeţul Hunedoara) - 8.000.000 de lei -, Drobeta Turnu Severin (judeţul Mehedinţi) - 25.000.000 de lei -, Focşani (judeţul Vrancea) - 13.132.000 de lei şi Tulcea - 5.000.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO