Hidroelectrica, “regina” producţiei de energie: Aproape jumătate din consumul de electricitate este asigurat de ape

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 mar 2018 Autor: Roxana PetrescuPeste 40% din producţia de energie a României din acest moment este asigurată de Hidroelectrica, cel mai important producător de energie din sistemul energetic local în funcţie de capacitatea instalată. Cărbunii asigură aproape 22% din producţia de energie, centralele pe gaze şi centrala nucleară de la Cernavodă asigurând circa 14% fiecare din producţia de energie.

Eolienele nu acoperă decât 7,6% din producţia de energie.

În ultimele zile, potrivit datelor din rapoartele Transelectrica, transportatorul naţional de energie, consumul a crescut cu peste 10% pe fondul temperaturilor joase înregistrate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
energie
, hidroelectrica
, productie
, asigurare
, consum
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide