Energie

Hidroelectrica va scoate la licitaţie în noiembrie circa 40 de microhidrocentrale

Hidroelectrica va scoate la licitaţie în noiembrie...

Autor: Alina Oprea

09.09.2015, 19:09 1109

"Puterea instalată a acestora este de până la 1,3 MW fiecare. Puterea totală instalată a microhidrocentralelor este de circa 25 MW", a precizat Borza.

Unităţile de producţie a energiei sunt din judeţele Vâlcea, Suceava, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Maramureş, Braşov, Arad, Sibiu, Argeş, Buzău şi Timiş.

Compania de stat a vândut doar două dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vânzare prin licitaţie în luna iulie, pentru care a încasat aproape 4 milioane de lei.

Microhidrocentrala Călugăriţa de pe râul Valea lui Stan (judeţul Argeş) a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrală, Vlădeşti, aflată în bazinul râului Olăneşti din judeţul Vâlcea, a fost adjudecată de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei.

Hidroelectrica mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare.

Compania de stat a înregistrat în primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decât nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, când societatea a raportat un rezultat de 510 milioane lei.

Cifra de afaceri a crescut cu aproape 300 milioane lei în prima jumătate a anului, la 1,85 miliarde lei.

Hidroelectrica este cel mai ieftin producător de energie din România.

Compania se află pentru a doua oară în insolvenţă din februarie 2014, prima procedură de reorganizare având loc în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO