Energie

Iarna 2019 a adus prima schimbare majoră în producţia de energie: Gazul a devenit cea mai puternică resursă, iar grupul OMV Petrom este marele câştigător

ANALIZĂ

Iarna 2019 a adus prima schimbare majoră în producţia...

Autor: Roxana Petrescu

08.05.2019, 08:40 658

Dificultăţile din zona de cărbuni şi hidro au transformat gazul în cea mai puternică sursă de producţie de energie în prima lună din 2019.

Aceastâ schimbare de rol, deşi temporară, arată încă o dată necesitatea investiţiilor în sistemul de producţie de energie, centralele pe gaz putând deveni una dintre cele mai bune utilizări pentru noile resurse din Marea Neagră.

Aproape 24% din producţia de energie din ianuarie 2019, una din­tre cele mai dificile din ulti­ma decadă în ceea ce priveşte asi­gura­rea consu­mului intern de energie, a venit de la centralele pe gaz. Aceasta este o premieră pen­­tru peisajul de producţie lo­cal, dominat până acum de energia hidro şi căr­buni.

Cărbunii au asi­gu­rat circa 22% din pro­ducţia de energie din pri­ma lună a anului, în timp ce energia hidro a coborât sub pragul de 20% în contextul unor con­diţii meteo nefa­vorabile.

Revenind la gaz, OMV Petrom a fost compania care a be­ne­ficiat cel mai mult de con­textul de piaţă, prin intermediul centralei de la Brazi asigurând peste 11% din producţia de energie locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO