Importurile de petrol cresc continuu pentru a alimenta pofta locală de carburanţi. Rusia şi Kazahstanul iau peste 80% din factură

16 feb 2018 Autor: Roxana Petrescu

În 2016, ultimul an pentru care Institutul Naţional de Statistică INS) are datele complete pentru importurile de petrol, România a avut nevoie de circa 7,5 de milioane de tone de petrol, aproape 90% din cantitatea necesară în 2008.

Factura plătită pentru această cantitate a fost însă de circa 2 miliarde de euro, de două ori mai mică faţă de cea din 2008, reflectând prăbuşirea preţului barilului de petrol. Rusia rămâne cea mai mare dependenţă a României când vine vorba de petrol, urmată îndeaproa­pe de Kazahstan.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.02.2018

 
Cuvinte cheie:
petrol
, importuri
, crestere
, carburanti
, factura
, kazahstan
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide