Energie

În căutarea bogăţiei din subsolul României. Romgaz spune că va fora de două ori mai multe sonde de explorare decât anul trecut: Există un potenţial ce nu trebuie neglijat pentru noi zăcăminte

România este al cincilea producător de petrol şi gaze la nivel european, cu o tradiţie în acest domeniu de peste 150 de ani.

România este al cincilea producător de petrol şi gaze la nivel european, cu o tradiţie în acest domeniu de peste 150 de ani.

Autor: Roxana Petrescu

29.04.2015, 14:13 942

Activitatea de explorare este primul pas care duce la identificarea de noi resurse, oamenii din piaţă spunând că odată cu dezvoltarea noilor tehnologii sunt şanse mari de a descoperi noi rezerve chiar în zăcămintele mature.

Romgaz, cel mai mare producător de gaze local controlat de statul român, spune că-şi intensifică eforturile de explorare, activi­tatea prin care pot fi iden­tificate noi resurse de gaze, astfel că anul acesta va fora 40 de sonde de explorare, dublu faţă de anul trecut.

„Legat de ex­plorare, anul trecut s-au forat 20 de sonde, iar în acest an intenţionăm să forăm peste 40. Există un potenţial ce nu trebuie neglijat pentru descoperirea de noi zăcă­minte, dar o estimare în acest moment ar fi spe­culativă, din considerente legate de etape ale procesului de explorare care trebuie par­curse în evaluarea potenţialului de pro­ducţie de gaze“, au spus reprezentanţii Romgaz.

Aceştia nu au precizat la cât s-ar putea ridica investiţiile în cele 40 de sonde noi de explorare.

„Depinde de adâncimea la care este forată, locul (on-shore sau off-shore), structura geologică a solului (spre exemplu există diferenţe între Bazinul Transilvaniei sau Muntenia). Toate aceste variabile nu ne pot permite să facem o medie relevantă“, au mai explicat reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO