Energie

În sfârşit avem independenţă energetică. De trei luni România nu mai importă gaz din cauza scăderii consumului

În sfârşit avem independenţă energetică. De trei...

Autor: Roxana Petrescu

09.06.2015, 00:06 2095
Din aprilie până în iunie, România nu a mai avut nevoie de importuri de gaze naturale, producţia internă şi gazele din depozite fiind suficiente pentru acoperirea cererii locale, aflată oricum în scădere.
 
Aceasta este o situaţie unică în ultimii ani de zile şi oglindeşte scăderea abruptă a importurilor de gaze naturale de la o pondere de 30% la nivelul anului 2007 până la aproape de zero în 2015.
 
Informaţiile publicate pe site-ul Transgaz, transpor­tatorul naţional de gaze, arată că în structura amestecului de gaze din lunile aprilie, mai, iunie gazul importat nu mai are nicio contribuţie, acesta fiind rezultatul scăderii consumului. Anul 2015 devine astfel primul an în care, dacă scăderea cererii va continua, România ar putea să nu mai aibă nevoie deloc de importuri de gaze pentru acoperirea consumului intern.
 
Potrivit celor mai recente informaţii fur­nizate de Transgaz, pri­mele trei luni ale anului au venit cu o scădere a consumului de 3,7% com­parativ cu perioada simi­lară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO