Energie

Încă un trader din energie intră în insolvenţă: KDF Energy se alătură grupului de companii care au căzut victime crizei de pe piaţa de energie de la începutul anului

Încă un trader din energie intră în insolvenţă: KDF...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.03.2017, 18:32 2698

Compania cu capital românesc KDF Energy a intrat în insolvenţă, potrivit unor surse din piaţă. Informaţia a fost confirmată şi printr-un anunţ publicat pe site-ul companiei, unde, pe pagina de Home, apare menţiunea “În insolvenţă / In insolvency”. Reprezentanţii KDF Energy nu au putut fi contactaţi pentru a oferi detalii.

KDF Energy este un business controlat de omul de afaceri George Brăiloiu, cel care a intrat în atenţia publicului în anul 2011, atunci când prin intermediul KDF Energy a cumpărat manuscrisele şi documentele personale ale filosofului Emil Cioran scoase la  licitaţie în Paris pentru suma de 405.000 de euro. Ulterior, întreaga colecţie a fost donată Bibliotecii Academiei.

La finalul lui 2016, KDF Energy, companie specializată în comerţul cu energie electrică, estima că va termina anul cu un business de 450 de milioane de lei, în contextul în care în 2015 firma a raportat afaceri de aproape 218 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a publicat luna aceasta lista titularilor de licenţă care nu şi-au respectat obligaţiile din contractele încheiate privind vânzarea cantităţilor de energie electrică tranzacţionate la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO