Energie

Începe Big Brother-ul energetic. Datele de consum în timp real vor intra în posesia furnizorului de curent. Ce câştigă clientul care nu poate refuza contorul inteligent?

Începe Big Brother-ul energetic. Datele de consum în...

Autor: Roxana Petrescu

03.10.2015, 00:00 2612
Peste 10.000 de locuinţe din cartierul bu­cureştean Pantelimon-Baicului vor trece anul acesta la contoarele inte­li­gente, aşa-numitele smart meters, circa 31.000 de astfel de dispozitive ur­mând să fie insta­late în zonele de­servite de ita­lienii de la Enel, cel mai mare dis­tri­buitor privat de energie din România, cu peste 2,5 milioane de clienţi în porto­foliu.
 
Consumatorul nu are practic o alegere, înlocuirea vechilor contoare cu noile dispozitive fiind înclusă în Di­rectiva europeană 72/2009 privind re­gulile pieţei de energie, document  prin care se prevede ca, până în 2020, 80% din consu­matorii de energie să fie moni­to­rizaţi prin smart meters.
 
Consumatorul nu a avut de ales nici când i-au fost intro­duse în fac­tură cate­gorii de costuri pre­cum certi­ficatele verzi sau taxa de coge­nerare, doar o treime din ceea ce plăteşte fiind costul energiei pure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO