Energie

Întălnire crucială pentru proiectul de miliarde de dolari privind exploatarea gazelor în Marea Neagră. Premierul Orban se întâlneşte cu Exxon Mobil

Întălnire crucială pentru proiectul de miliarde de...

Autor: Robert Manea

10.12.2019, 19:53 1377

Premierul Ludovic Orban urmează să aibă, măine la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii ai Exxon Mobil, cea mai mare companie petrolieră listată din lume. La acest eveniment va participa şi Ministrul Energiei Virgil Popescu, anunţă Biroul de presă al Executivului care nu menţionează cine a solicitat întrunirea.

Cel mai probabil pe agenda Guvernului se află decizia Exxon de a vinde din perimetrul Neptun Deep, despre care Romgaz spune că este interesat.

În ceea ce priveşte Exxon, gigantul american este într-un program accelerat de vânzări în urma presiunii investi­torilor şi intenţionează vânzarea unor active în valoare de 10 miliarde de dolari, suplimentar ţintei de 15 miliarde de dolari pe care a stabilit-o pentru 2021. În acest plan intră şi vânzarea a 50% din Neptun Deep pentru 250 milioane de dolari.

În luna noiembrie,  Adrian Volintiru, CEO al companiei de stat Romgaz, a precizat că emitentul pe care îl conduce este interesat să preia 15-20% din proiectul Neptun Deep de la Exxon şi să intre astfel în parteneriat cu OMV Petrom în cel mai important proiect energetic offshore local.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO