Energie

Întâlnire de gradul zero la guvern. Viitorul a 7.000 de angajaţi şi a economiei judeţului Galaţi este în joc. Miliardarul Lakshmi Mittal discută cu premierul Ponta

Întâlnire de gradul zero la guvern. Viitorul a 7.000 de...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

17.05.2013, 11:58 1188

Joi sera, premierul Ponta a anunţat că se va întâlni, vineri, cu preşedintele companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, care va veni la Bucureşti la invitaţia sa, preocupat fiind faţă de poziţia pe care România o va avea la următorul Consiliu European, dedicat problemelor din sectorul energetic.

"Mă întâlnesc cu domnul Mittal, care vine în Bucureşti la invitaţia mea. Mittal, ca toţi producătorii din Uniunea Europeană, are o mare preocupare faţă de deciziile pe care Uniuea Europeană le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun aşa: Europa, dacă nu reduceţi preţurile la energie şi continuaţi să le creşteţi, nu mai suntem competitivi, ne ducem în China, în Africa, în altă parte, pentru că în Europa nu mai suntem competitivi", a spus Ponta, la postul public de televiziune.

El a precizat că îl va informa pe şeful ArcelorMittal despre poziţia pe care România o va susţine la Consiliul European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO