Energie

INTERVIU. Cosmin Ghiţă, Nuclearelectrica: Dacă nu creşteam salariile, plecau oamenii. Emisiunea de obligaţiuni, în strategia de finanţare pentru Unitatea 1

Cosmin Ghiţă, director general al Nuclearelectrica:

Noi lucrăm la bugetul pe 2019, dar trebuie să aşteptăm să avem legea bugetului de stat. Politica de dividende a companiei este un element constitutiv al bugetului de stat. Deşi încă nu avem bugetul, funcţionăm pentru că marile proiecte de investiţii ale Nuclearelectrica au fost deja aprobate de AGA.

Cosmin Ghiţă, director general al Nuclearelectrica: Noi lucrăm la bugetul pe 2019, dar trebuie să aşteptăm să avem legea bugetului de stat. Politica de dividende a companiei este un element constitutiv al bugetului de stat. Deşi încă nu avem bugetul, funcţionăm pentru că marile proiecte de investiţii ale Nuclearelectrica au fost deja aprobate de AGA.

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2019, 07:08 1381

Cheltuielile cu personalul ale Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, au crescut anul trecut cu 20%, aceasta fiind a doua cea mai mare categorie de cost pentru companie.

Situată oricum în primele trei firme din România în funcţie de valoarea salariului net, Nuclearelectrica a plusat în contextul în care risca să-şi piardă oamenii în China, Finlanda sau Emiratele Arabe Unite.

Mai departe, produ­că­torul de energie a demarat un în­treg arsenal de măsuri pentru a-şi asigura masa critică de specialişti pentru proiectul retehnologizării Unităţii 1 de la Cernavodă, proiect de 1,5 miliarde de euro.

„Dacă nu creşteam salariile anul trecut, ne plecau oamenii“, spune Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, cu un mandat confirmat pentru următorii patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO