Energie

Investitorii austrieci: „De la Arad la Bucureşti se ajunge mai repede cu bicicleta decât cu trenul de marfă“

Investitorii austrieci: „De la Arad la Bucureşti se...

Autor: Mirabela Tiron

17.09.2014, 00:05 401
Managerii austrieci spun că au nevoie de un mediu fiscal stabil, fără taxe apărute peste noapte, şi de investiţii în dezvoltarea infrastructurii.
 
„În zece ani de când am cumpărat Petrom am investit 10 miliarde de euro, asta înseamnă un miliard de euro anual în medie. Am obţinut multe lucruri în acest timp. (...) Avem nevoie de un mediu fiscal stabil, nu putem să ne lovim mereu de taxe precum cea de stâlp care creşte costurile de producţie. Stabilitatea este importantă, altfel nu putem investi miliarde  de euro. Spre deosebire de beneficiile existente, povara taxelor este mult mai mare“, a spus Andreas Matje, directorul financiar al Petrom, în cadrul conferinţei „Angajamentul austriecilor în România“, organizat de publicaţia The Diplomat în parteneriat cu Austrian Business Club.
 
Recent, Petrom a finalizat o investiţie de 600 mil. euro în rafinăria Petrobrazi, singura capacitate de procesare a petrolului pe care o mai are în portofoliu. Vânzările companiei au ajuns la 10,7 mld. lei (2,4 mld. euro) în primul semestru, în scădere cu 7% faţă de prima parte a anului trecut.
 
În 2013, valoarea schimburilor comerciale româno-austriece s-a ridicat la 2,9 miliarde de euro, faţă de circa 3 miliarde de euro în anul anterior, potrivit datelor furnizate de Rudolf Lukavsky, ata­şatul comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO