Energie

Ioan Roşca, director general Electrica: Pentru a eficientiza producţia de energie este nevoie de investiţii masive. Noi nu ne temem de competiţie, o apreciem

Ioan Roşca, director general Electrica: Pentru a...
22.02.2016, 14:37 822
Pentru o competiţie pe furnizare la casnici e nevoie de condiţii tehnice pentru facilitarea schimbării uşoare a furnizorului, pe baze corecte, a declarat Ioan Roşca, director general Electrica în cadrul ZF Power Summit '16. 
 
”Noi apreciăm competiţia, cum este intrarea RCS pe piaţa de energie, nu ne temem ea. O companie de utilităţi care a fost monopol mult timp are nevoie de ea ca să-şi schimbe mentalitatea”.
 
”Consumatorii vor fi tentaţi să schimbe furnizorul. Sistemul energetic a fost creat într-o anumită perioadă şi sunt diferenţe mari în zona de putere, între România şi Germania de exemplu. E şi o concentrare demografică diferită. Avem zone de reţele lungi cu staţii de transformare între ele, reţele aeriene multe”, a adăugat el.
 
Directorul general al Electrica a subliniat că este nevoie de investiţii mai eficiente pentru a optimiza producţia şi distribuţia de energie în România. 
 
”E nevoie de investiţii masive la reţele, staţii, puncte de transformare. Pentru putere. România poate investi mai eficient. E nevoie de automatizare, a tehnologiilor moderne, a infra de comunicaşii şi IT, a unor echipamente moderne ne rezolv mai ieftin multe probleme. Sunt soluţii mai eficiente. Planul nostru de investişii a fost făcut echilibrat, să investim unde e absolută nevoie, în zonele de putere energetică, dar şi să folosim tehnologia pentru a reduce timpii de întrerupere”, a spus el. 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO