Energie

Ionuţ Simion, AmCham, despre ieşirea din criza energetică prin ochii investitorilor americani: Investitorii văd întotdeauna soluţia în investiţii. Este nevoie de investiţii în producţia de energie, un cadru legislativ stabil şi predictibil şi de susţinerea tranziţiei energetice

Ionuţ Simion, AmCham, despre ieşirea din criza...

Autor: Răzvan Botea

25.09.2022, 19:04 325

Investiţiile sunt soluţia la criza energetică, este de părere Ionuţ Simion, preşedintele AmCham, camera de comerţ româno-americană. Pentru susţinerea investiţiilor, este nevoie de un cadru fiscal predictibil şi stabil şi de susţinerea tranziţiei energetice, a spus el, în cadrul unui interviu acordat ZF, care va fi publicat în ediţia print a Ziarului Financiar de marţi, 27 septembrie.

„Investitorii văd întotdeauna soluţia în investiţii. Este o situaţie complexă, rezultată din suprapunerea mai multor cauze şi care necesită timp pentru calibrare. Cu toate acestea, aş sublinia una dintre recomandările constante pe care AmCham le avansează: nevoia de investiţii în sectorul energetic şi în creşterea capacităţilor de producţie, un cadru legislativ şi de reglementare stabil şi predictibil, precum şi de susţinerea tranziţiei energetice” a spus Ionuţ Simion.

El a vorbit în cadrul interviului despre percepţia investitorilor americani în ceea ce priveşte atractivitatea României, despre care sunt atuurile, dar şi principalele piedici pentru ca România să atragă mai multe investiţii şi despre cum văd investitorii ieşirea din criza energetică.

„Aş sublinia una dintre recomandările constante pe care AmCham le avansează: nevoia de investiţii în sectorul energetic şi în creşterea capacităţilor de producţie, un cadru legislativ şi de reglementare stabil şi predictibil, precum şi de susţinerea tranziţiei energetice”, a mai spus Ionuţ Simion.

Citiţi interviul integral în ediţia print a ZF de marţi, 27 septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO