Energie

Italienii de la Enel l-au numit la conducerea Enel X România pe Daniel Ortiz, fost coordonator al activităţii B2C în cadrul Endesa X

Daniel Ortiz, director general al Enel X România

Daniel Ortiz, director general al Enel X România

Autor: Cristina Bellu

10.05.2021, 11:43 171

Daniel Ortiz, fost coordonator al activităţii Business-to-Consumer (B2C) Iberia, Endesa X, a preluat la începutul lunii mai funcţia de director general al Enel X România, companie dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale pentru oraşe, case, industrii sau mobilitate electrică, după ce Marius Chiriac, cel care a condus compania încă de la lansarea acesteia în România, din noiembrie 2018, a fost promovat director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.  

Absolvent al Universităţii Politehnice din Barcelona, Facultatea de Inginerie Electrică, instituţie în cadrul căreia a fost timp de 11 ani profesor asociat, Daniel Ortiz a obţinut o diplomă de MBA la ESADE Business School şi a acumulat peste 20 de ani de experienţă în cadrul grupului Enel. În ultimii trei ani a coordonat Departamentul B2C (Business-to-Consumer) din cadrul Endesa X, responsabil de gestionarea portofoliului de soluţii şi servicii dedicate clienţilor rezidenţiali.

În calitate de director general al companiei Enel X România, Daniel Ortiz va continua să dezvolte infrastructura de mobilitate electrică, pentru un transport alternativ cu impact zero, şi va promova soluţii de eficienţă energetică pentru clădiri, locuinţe sau pentru consumatorii industriali.

„Tranziţia către mobilitatea electrică se accelerează de la un an la altul, inclusiv printr-un număr în creştere de puncte publice de încărcare Enel X, instalate în toate colţurile ţării, şi prin soluţii de mobilitate pentru acasă sau la birou care fac viaţa şoferilor mai uşoară. Totodată, eficienţa energetică devine o prioritate pentru companii, tot mai interesate de soluţiile noastre de producere a energiei din surse regenerabile. Vom dezvolta toate aceste  produse inovatoare şi soluţii digitale din portofoliul Enel X România pentru a sprijini comunităţile să beneficieze de un mediu curat şi sigur şi pentru a susţine ritmul accelerat al tranziţiei energetice”, spune Daniel Ortiz, director general al Enel X România.

Enel X România a ajuns deja la o reţea de 140 de puncte de încărcare în toată ţară, instalate atât pe spaţiile publice, cât şi pe cele private, în mall-uri sau hipermarketuri. Compania acoperă şi nevoile de încărcare din zona privată prin soluţii de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, care să uşureze viaţa şoferilor de vehicule electrice. Acestea includ staţii de încărcare, servicii de instalare şi aplicaţii software prin care clienţii îşi pot monitoriza şi controla propriile dispozitive de încărcare.

În ceea ce priveşte partea de soluţii de panouri fotovoltaice pentru clienţi industriali şi comerciali, Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre de logistică, centre comerciale şi clădiri de birouri. Au fost montate aproximativ 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu 2348.8 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care şi-au instalat astfel de surse de producţie de energie depăşesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport şi de distribuţie a energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO