Energie

Jocul Gazprom cu livrările de gaze continuă: ruşii trimit azi cu 13,6% mai puţine gaze decât ar fi trebuit

Jocul Gazprom cu livrările de gaze continuă: ruşii...

Autor: Roxana Petrescu

10.10.2014, 11:08 337

Livrările de gaze de la Gazprom continuă să fie sub nivelul normal, pentru azi fiind anunţată o scădere de 13,6% a livrărilor către România faţă de nivelul stabilit, potrivit unei informări a Departamentului pentru Energie.

“Pentru ziua de astăzi, scăderea iniţială anunţată de dispeceratul Gazprom din Sofia era de 30,7%, dar au revenit ulterior şi au anunţat o scădere de 13,6% în raport cu nominalizările făcute de Transgaz, pe baza solicitărilor beneficiarilor din România”, au declarat reprezentanţii Departamentului pentru Energie.

Instituţia mai precizează că în acest moment consumul României este de 25,5 milioane de metri cubi, în timp ce producţia de gaze natural este de 31 de milioane de metri cubi pe zi.

“Concret, importul actual de la Gazprom este sub 0,14 milioane metri cubi pe zi şi, pentru uşurinţa comparaţiei, importul actual este similar consumului actual total al unui oraş ca Botoşani sau Satu Mare sau consumului actual al CET Timisoara”, au mai spus reprezentanţii Departamentului pentru Energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO