Energie

KMG investeşte în România 6 milioane de dolari până în 2018 în automatizarea livrării carburanţilor

KMG investeşte în România 6 milioane de dolari până...

Autor: Marius Oncu

20.11.2015, 14:25 361

"Proiectul face parte din măsurile adoptate de grup pentru consolidarea şi îmbunătăţirea activităţilor de supply-chain din România şi se înscrie în amplul program iniţiat în 2013 - «Change for good», care vizează eficientizarea şi optimizarea întregului flux de operaţiuni specifice activităţilor de rafinare - petrochimie, trading - supply chain, retail - marketing, upstream - servicii industriale. Realizarea acestuia va asigura o scădere cu 30% a timpilor de încărcare-descărcare a carburanţilor, automatizarea procesului de verificare şi emitere a documentelor aferente, precum şi reducerea pierderilor, trasabilitatea produselor şi gestiune în timp real a stocurilor", a declarat directorul general al KMG International, Zhanat Tussupbekov.

Grupul a finalizat, recent, implementarea proiectului pilot în cadrul depozitului de carburanţi Mogoşoaia, operat de Rompetrol Downstream - divizia de retail a KMG International în România. Iniţiat în 2014, acesta asigură o transparenţă a procesului de transfer a carburanţilor din rezervoarele depozitului în autocisternele partenerilor, o automatizare a colectării şi generării datelor/documentelor aferente livrărilor, dar şi o optimizare a timpilor şi a programului de încărcare.

De asemenea, proiectul permite şi o reducere semnificativă a pierderilor tehnologice, acces securizat prin identificarea automată a autocisternei şi a soferului, contribuind şi la asigurarea transportului în siguranţă al produselor petroliere pe drumurile naţionale, prin verificarea documentelor şi a licenţelor la intrarea în depozit.

În cadrul acestuia, Grupul îşi va moderniza sistemele de raportare şi control a încărcării/descărcării carburanţilor (benzină, motorină, GPL), a transferului şi a trasabilităţii acestora pe ruta rafinărie - logistica primară (tren, vapoare) - depozite - logistica secundară (autocisterne).

Programul va viza atât cele 6 depozite de carburanţi (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărneşti), cât şi 5 terminale din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari, inclusiv terminalele operate de companie în portul Midia - terminalul de gaz petrolier lichefiat, Dana 4 şi Dana 9.

Reţeaua de distribuţie a carburanţilor Rompetrol în Romania este formată din peste 740 de puncte de alimentare (staţii Rompetrol, Partener Rompetrol, Rompetrol Expres, baze interne de 9 şi 20 mc), 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii, 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău, dar şi 8 depozite (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleu Silvaniei, Vatra Dornei, Zărneşti, Oneşti şi unul în incinta rafinăriei Petromidia).

În primele nouă luni ale acestui an, vânzările realizate pe plan intern de subsidiarele Grupului (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas) au atins un volum de circa 1,76 milioane tone de produse finite, în creştere cu 3% faţă de nivelul consemnat în perioada similară din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO