Energie

KPMG a asistat Electrica în tranzacţia de 752 mil. lei cu Fondul Proprietatea

Bogdan Văduva, Partener, KPMG

Bogdan Văduva, Partener, KPMG

Autor: Cristina Bellu

13.11.2017, 11:33 459

Firma de audit şi consultanţă KPMG a asistat recent Electrica, liderul pieţei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, în procesul de achiziţie a participaţiei de 22% în filialele sale de la Fondul Proprietatea.

Echipa de Deal Advisory a KPMG în România specializată în energie şi resurse naturale, care a fost condusă de Bogdan Văduva, Partener, şi Mirela Ivanov, director, a contribuit la succesul tranzacţiei care reprezintă cea mai atractivă oportunitate de investiţie pe care Electrica a avut-o în ultimii trei ani şi care vine în sprijinul implementării strategiei Grupului.

“(...) Considerăm că pregătirea în cadrul sectorului energetic, angajamentul şi abordarea noastră integrată, combinate cu eforturile excepţionale ale echipei de conducere a Electrica au servit la obţinerea beneficiilor tranzacţiei, facilitând totodată transformarea şi creşterea Grupului.”, a comentat  Bogdan Văduva.

Tranzacţia Electrica consolidează poziţia KPMG de lider în consultanţă în sectorul energetic şi se adaugă portofoliului companiei de tranzacţii majore alături de achiziţia de către Allianz Capital Partners a pachetului minoritar în E.ON Distribuţie România sau Oferta Publică Iniţială a Electrica pe Bursa de Valori Bucureşti şi Bursa de Valori Londra.

KPMG este o reţea globală de firme care oferă servicii de audit, fiscalitate şi consultanţă, cu o prezenţă constantă în 152 de ţări şi peste 189.000 de profesionişti care lucrează în firme membre din întreaga lume.

KPMG în România şi Moldova funcţionează de la şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO