Energie

LIBERTY Galaţi accelerează proiectele de digitalizare şi automatizare la nivelul proceselor de producţie şi în interacţiunea cu angajaţii. “Digitalizarea şi automatizarea au un rol crucial în transformarea companiei”

LIBERTY Galaţi accelerează proiectele de digitalizare...

Autor: Cristina Bellu

27.10.2021, 11:26 167

LIBERTY Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a lansat o serie de proiecte de digitalizare şi automatizare a proceselor care asigură monitorizarea şi gestionarea cibernetică a producţiei, precum şi îmbunătăţirea interacţiunii cu clienţii şi angajaţii.

“ Până în 2030, avem ca scop să devenim sustenabili şi neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, ceea ce presupune atât implementarea unor proiecte de îmbunătăţire a amprentei de carbon, cât şi modernizarea fundamentală a proceselor de producţie. Considerăm că digitalizarea şi automatizarea au un rol crucial în transformarea companiei noastre”, spune Paramjit Kahlon, CEO LIBERTY Steel Group Primary Steel & Mining.  

Printre proiectele de monitorizare şi management cibernetic al proceselor de producţie derulate în  cadul LIBERTY Galati se află un sistem de monitorizare a producţiei la toate nivelurile, care oferă în timp real date colectate de la mii de parametri-cheie şi asigură o imagine digitală a proceselor de producţie, a stării tehnice a echipamentelor, a calităţii si volumelor realizate, urmând ca numărul indicatorilor monitorizati să se mărească de câteva ori în perioada următoare; senzori inteligenţi instalaţi care monitorizează debite, calitatea aerului şi apei şi indicatori chimici, în vederea protejării atât a mediului înconjurător, cât şi a utilajelor, precum şi un sistem automatizat de monitorizare a motoarelor de curent alternativ prin care se culeg date, se trimit în cloud, se analizează şi se emit avertizări privind potenţiale defecţiuni, sistem ce permite echipelor de mentenanţă să evite oprirea neplanificată a acestor motoare. 

În scopul creşterii eficienţei şi îmbunătăţirii calităţii produselor sale, compania va continua procesul de modernizare a Laminorului de Benzi la Cald şi va instala, până la finalul acestui an, echipamente care vor asista laminarea şi vor uşura munca operatorilor. Acest proiect face parte din seria de investiţii în echipamente automatizate precum linia ultramodernă de acoperire a ţevilor produse de LIBERTY Tubular Products, achiziţionată anul acesta precum şi investiţia în reducerea consumului energetic şi al emisiilor de carbon prin injectare controlată a oxigenului în cadrul procesului de fabricare a fontei lichide, realizată anul trecut.

De asemenea, în vederea îmbunătăţirii interacţiunii cu clienţii şi cu angajaţii companiei, au fost lansate mai multe aplicaţii digitale.

“Toate aceste proiecte de digitalizare şi automatizare au rolul de a ajuta echipele noastre să producă oţel într-un mod mai sigur şi mai eficient. De aceea, pe de-o parte implementăm în companie programe de recalificare profesională care să ajute echipele existente să folosească echipamentele automatizate iar, pe de altă parte, suntem în căutarea mai multor specialişti IT şi tineri care să îşi folosească expertiza pentru a ne ajuta să facem o diferenţă prin transformarea radicală a industriei noastre.”, spune Aida Nechifor, General Director of LIBERTY Galaţi.

Noile proiecte de automatizare şi digitalizare susţin strategia globală de sustenabilitate GREENSTEEL a grupului LIBERTY Steel, care îmbină reciclarea fierului vechi cu producerea de energie regenerabilă, precum şi cu introducerea de tehnologii noi pentru a reduce emisiile de carbon rezultate din producţia primară de oţel.

Combinatul Liberty din Galaţi a raportat afaceri de 2,4 miliarde de lei (492 milioane de euro) la finalul celui de-al doilea trimestru din acest an (T2/2021) în creştere cu 37% faţă de T1/2021, interval care a marcat cea mai bună performanţă trimestrială înregistrată de companie din 2008 până în prezent.

Combinatul a fost preluat de grupul Li­berty House, controlat de magnatul indian San­jeev Gupta, de la Lakshmi Mittal, la ju­mă­­tatea anului 2019 într-o tranzacţie de 740 mil. euro, care a inclus însă şi active din Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO