Energie

Liberty semnează un acord pentru achiziţionarea platformei siderurgice şi a echipamentelor de la KG Steel

Liberty semnează un acord pentru achiziţionarea...

Autor: Dorin Oancea

25.11.2022, 13:42 143

Liberty Steel Group, care deţine combinatul siderurgic de la Galaţi, a semnat vineri un acord pentru achiziţionare platformei siderurgice Dongbu şi a echipamentelor aferente de la compania siderurgică sud-coreeană KG Steel.

Platforma siderurgică Dongbu din Dangjin, Coreea de Sud, este formată din: două cuptoare moderne cu arc electric, Consteel, de 160 de tone; două maşini de turnare pentru sleburi subţiri cu un singur fir, curbate vertical; şi un Laminor de Benzi la Cald. Combinatul siderurgic are o capacitate instalată de oţel lichid de 3 milioane de tone pe an (mtpa) şi o capacitate de produse finite din oţel de 2,85 mtpa.

Studiile tehnice efectuate de Liberty indică faptul că platforma Dongbu are potenţialul de a produce oţel la cele mai înalte standarde din sector raportat la indicatorii cheie de performanţă, inclusiv în ceea ce priveşte emisiile de CO2, eficienţa energetică, costurile, flexibilitatea operaţională şi gama de produse.

În aşteptarea evaluării tehnice finale şi a unor verificări suplimentare, Liberty intenţionează să instaleze echipamentul pe platforma sa siderurgică din Galaţi. Acest lucru îi va permite companiei să treacă la producţia cu ajutorul cuptoarelor cu arc electric cu emisii reduse de carbon, extrem de eficiente, cu câţiva ani mai devreme decât era planificat anterior şi la un cost semnificativ mai mic în comparaţie cu opţiunile alternative analizate.

Sandip Biswas, Chief Investment Officer, Liberty Steel Group, a declarat: "Sunt foarte încântat de această decizie. Achiziţionarea acestei oţelării de ultimă generaţie de la KG Steel face parte din planul nostru strategic de a dezvolta platforme siderurgice cu emisii reduse de carbon, moderne şi flexibile şi de a ne atinge obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. În urma evaluării noastre tehnice a combinatului sud-coreean, credem că acesta atinge cele mai înalte niveluri de eficienţă operaţională şi poate fi integrat în activele noastre existente, combinând astfel avantajele noastre în ascensiune cu active eficiente de producţie a oţelului şi reţele de distribuţie aproape de piaţă."

Liberty Steel Group face parte din GFG Alliance. Este un grup global de companii integrate de oţel care cuprind active pe întregul lanţ de aprovizionare – de la producţia de fontă lichidă până la produse specializate din oţel cu valoare adaugată. Având o capacitate totală de laminare de 20 de milioane de tone, peste 200 de facilităţi de producţie la nivel global în 10 ţări şi peste 30.000 de angajaţi, furnalele, laminoarele, centrele de servicii şi distribuţie ale Liberty Steel din Marea Britanie, Europa continentală, Australia, Statele Unite şi China deservesc industrii importante precum construcţii, energie, industriala aerospaţială, industria auto şi infrastructură. Liberty Steel este lider în producţia sustenabilă de oţel, cu misiunea de a deveni neutru în emisii de carbon până în 2030 (CN30).

Liberty Galaţi este cea mai mare oţelărie integrată din România, cu o forţă de muncă de aproximativ 7.000 de angajaţi şi o capacitate de producţie actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oţel pe an, care deserveşte clienţi din domeniul construcţiilor, marinei, petrolului, gazelor şi energiei regenerabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO