Energie

Liberty Steel, proprietarul combinatului Sidex de la Galaţi, adună sub aceeaşi umbrelă companiile pe care le deţine în zece ţări şi estimează afaceri anuale de 15 mld. dolari

Liberty Steel, proprietarul combinatului Sidex de la...

Autor: Cristina Bellu

29.10.2019, 11:51 452

Liberty Steel, companie britanică din siderurgie condusă de indianul Sanjeev Gupta, care deţine în portofoliu şi combinatul Sidex de la Galaţi, anunţă formarea unei entităţi care va îngloba companiile din zone primare şi finisoare de producţie, minerit şi distribuţie a oţelului G.F.G. Alliance din toată lumea.

“Alianţa deţinută de familia Gupta, condusă de Sanjeev Gupta, anunţă astăzi faptul că Liberty Steel Group, cu un număr total de 30.000 de angajaţi din zece ţări, va fi încorporată până la sfârşitul acestui an printr-o fuziune a întreprinderilor din zone primare şi finisoare de producţie, minerit şi distribuţie a oţelului G.F.G din toată lumea”, spun reprezentanţii Liberty.

Prin acestă strategie, Liberty Steel Group devine al optulea producător de oţel ca dimensiune, exceptând China, cu operaţiuni care cuprind Australia, Europa continentală, Regatul Unit şi Statele Unite şi care va avea vânzări anuale de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Deşi întreprinderile individuale îşi vor păstra un grad ridicat de autonomie, se vor prezenta conturi consolidate şi se va elabora o strategie unitară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO