Energie

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Hidroelectrica va veni pe bursă, susţinem acest lucru. Vrem să aducem de altfel toate companiile de stat pe bursă

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Hidroelectrica va veni...

Autor: Corina Zamfir

24.11.2016, 13:25 544

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, partidul care este cotat cel mai bine în sondaje la alegerile din decembrie, spune că susţine listarea la bursă a Hidroelectrica, cea mai mare companie pe care o mai deţine statul.

”Susţinem listarea la bursă a Hidroelectrica. Dar nu numai pentru această companie, ci şi pentru toate firmele româneşti pe care le mai deţine statul. Este singura metodă sigură prin care se poate asana activitatea acestora”.

Dragnea spune că: Vrem să listăm la bursă pachete de acţiuni din toate companiile deţinute de stat.

Privatizarea Hidroelectrica prin listarea pe bursă a început pe vremea guvernului Ponta, dar procesul a fost amânat de reintrarea companiei în insolvenţă. În acest moment, compania este liberă de orice sarcini, iar venirea pe bursă este aşteptată în prima parte a anului viitor.

Hidroelectrica este o companie care valorează între 2,5 şi 3 miliarde de euro, iar statul a încercat să vândă un pachet de acţiuni.

Conform licitaţiei din 2014, pentru alegerea intermediarului consorţiul format din Raiffeisen Capital Investment şi banca de investiţii americană Morgan Stanley se ocupă de acest proces. Dragnea a făcut aceste declaraţii la ZF Special de miercuri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO