Energie

Lukoil Lubricants, un business de 195 mil. euro, se uită la consumatorii de GPL, în special taximetrişti, pentru creştere

Felix Dragu, director general Lukoil Lubricants East Europe: Majoritatea companiilor de taximetrie folosesc GPL-ul şi aceasta este ţinta noastră. Creşterea cererii de GPL ne-a determinat să investim în acest domeniu.

Felix Dragu, director general Lukoil Lubricants East Europe: Majoritatea companiilor de taximetrie folosesc GPL-ul şi aceasta este ţinta noastră. Creşterea cererii de GPL ne-a determinat să investim în acest domeniu.

Autor: Roxana Petrescu

12.09.2014, 00:07 769

Lukoil Lubricants East Europe, compania locală a grupului petrolier rusesc Lukoil specializată în producţia şi comercializarea de lubrifianţi, estimează pentru anul acesta afaceri de 860 mil. lei (195 mil. euro), similare cu cele de anul trecut.

Compania deserveşte din România zece pieţe din zona sud-est europeană şi a investit în ultimii ani circa 6 milioane de dolari pentru modernizarea unităţii de producţie situată pe platforma rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti, deţinută tot de grupul rusesc.

„Businessul de aici este un pilon de dezvoltare pentru zona sud-est europeană prin care deservim zece ţări. La Ploieşti avem o capacitate de producţie de 40.000 de tone pe an. Una dintre cele mai importante pieţe externe pe care le deservim este Bulgaria, acolo unde avem o cotă de 11%, dar pe care ne dorim s-o creştem până la 20%“, a spus Felix Dragu, directorul general al Lukoil Lubricants East Europe, compania care, potrivit propriilor date, deţine 20% din piaţa locală de lubrifianţi.

Anul trecut, compania a ajuns la afaceri de 196 de milioane de euro şi a înregistrat un profit net de 2,4 mil. euro. Reprezentantul companiei a mai precizat că aproximativ 70% din producţia realizată la Ploieşti se comercializează pe piaţa internă, restul fiind exportat.

Potrivit informaţiilor furnizate de Lukoil Lubricants East Europe, piaţa românească de profil se ridică la 70.000 de tone anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO