Lulache, Nuclearelectrica: Cred că viitorul este să ai aceeaşi factură de la telefonie la gaze sau energie electrică

Secțiune susținută de Medlife Logo

8 mar 2016 Autor: Roxana Petrescu

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica:

Luăm în calcul dezvoltarea activităţii de furnizare. Suntem în pregătire şi evaluăm mai multe scenarii alternative. Analiza ambelor segmente de piaţă, atât casnic, cât şi eligibil, face parte din acest proces. Ceea ce facem noi acum este să avem o analiză a acestui proces pentru că nu vrem să ne înscriem în aceeaşi tradiţie a lucrului românesc. Mai întâi decidem, apoi analizăm efectele şi abia apoi ne dăm seama ce trebuia făcut de la bun început.

Nuclearelectrica, companie care asigură aproape 20% din producţia de energie la nivel local, începe să facă primii paşi în zona de furnizare, conducerea operatorului centralei de la Cernavodă fiind de părere că viitorul aparţine celor care ştiu să vândă pachete de utilităţi complete, de la apă şi gaze până la energie şi internet.

„Încercăm să facem produse noi, să nu mai vindem neapărat în bandă (regim constant - n.red.). Încer­căm să facem un coş propriu de energie, dar este un proiect în faza de pilot. În esenţă, ceea ce încercăm acum este să ne folosim licenţa de furnizare. Odată făcut acest pas, intrăm în paradoxurile pieţei din România. Noi, ca producător, suntem obligaţi să venim cu toată energia pe piaţa centralizată, dar ca furnizor putem să fim activi oriunde. Aici vine şi întrebarea, cum exact putem să folosim această licenţă?“, spune Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica. Executivul face referire la Legea energiei şi la o prevedere prin care producătorii sunt obligaţi să „oferteze public şi nediscriminatoriu pe piaţa concurenţială întreaga energie electrică disponibilă.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.03.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Nuclearelectrica
, gaze
, viitor
, energie electrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide