Energie

Lupta surdă a celor mici pe 10 miliarde de euro: una din trei benzinării locale este no name, dar împreună nu vând nici o treime din ce vinde Petrom

Lupta surdă a celor mici pe 10 miliarde de euro: una din...

Autor: Roxana Petrescu

09.10.2015, 17:00 1341
Prin benzinăriile independente se vin­deau circa 10% din carburanţii din Ro­mâ­nia, respectiv rulaje de aproape 1 mld. euro anual. Petrom de unul sin­gur con­trolează 34% din volume. 
 
România se situează prin­tre primele zece ţări eu­ro­pene în funcţie de ponderea benzi­nă­riilor independente în totalul numărului de staţii, dar procentul de 34% nu se traduce în vânzări pe măsură.
 
Potrivit unui studiu realizat de CBRE, com­panie de consultanţă imobiliară, care citea­ză date obţinute de Verdict Retial pentru 2014, România ocupă locul 7 la nivel euro­pean în ceea ce priveşte ponderea pe care o deţin benzinăriile independente în total. Procentul este calculat prin raportarea nu­mărului de staţii no name la numărul total de benzinării din România şi nu reflectă volu­mele care se vând prin aceste unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO