Energie

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Proiectul legii offshore va fi definitivat în coaliţie până la sfârşitul săptămânii viitoare

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Proiectul legii...

Autor: Cristina Bellu

30.03.2022, 15:10 160

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri că proiectul Legii offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, va fi definitivat în coaliţie până la sfârşitul săptămânii viitoare.

El precizează că discuţiile privind definitivarea proiectului s-au prelungit mai mult faţă de timpul estimat iniţial pentru a putea include şi componenta de onshore.

“Până la sfârşitul săptămânii viitoare, vom avea forma convenită de coaliţie pe offshore şi onshore”, a spus liderul social-democrat.

Legea offshore este aşteptată de mai multe companii pentru a putea începe exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră.

„Mereu spunem că Legea Offshore vine, dar noi avem nevoie de ea acum. Vedem în con­ti­nuare implicare, dar să trebuie să vedem o lege. Vedem implicarea, dar nu vedem urgenţa în acţiuni, iar pentru România este o urgenţă. Cea mai mare pro­vo­care pentru România în acest moment este transformarea ideilor în acţiuni tan­g­i­bile prin legislaţia corectă. De patru ani aşteptăm Legea Offshore“, a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în cadrul celei mai recente ediţii a ZF Power Summit, eveniment desfăşurat în perioada 22-24 februarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO