Energie

Martin Zmelik, CEZ: Este un lux să muţi investiţii către contoare inteligente în loc să le duci spre diminuarea întreruperilor de curent

Martin Zmelik, director general al CEZ România:

Analizăm foarte bine ce altceva am mai putea vinde pe lângă energie. Nu avem încă un produs final, suntem în negocieri cu mai mulţi parteneri, facem studiile noastre. În Cehia de exemplu, avem pachete care includ servicii de telecom, încălzire, gaze, reparaţii la anumite instalaţii. În acest moment căutăm parteneriate pentru că nu ne vom apuca noi din postura noastră să reinventăm roata. Nu face sens.

Martin Zmelik, director general al CEZ România: Analizăm foarte bine ce altceva am mai putea vinde pe lângă energie. Nu avem încă un produs final, suntem în negocieri cu mai mulţi parteneri, facem studiile noastre. În Cehia de exemplu, avem pachete care includ servicii de telecom, încălzire, gaze, reparaţii la anumite instalaţii. În acest moment căutăm parteneriate pentru că nu ne vom apuca noi din postura noastră să reinventăm roata. Nu face sens.

Autor: Roxana Petrescu

13.01.2016, 00:08 963

Planul de 700 de milioane de euro care presupune ca 80% din consumatorii din România să fie monitorizaţi până în 2020 prin intermediul unui contor inteligent ar putea fi considerat un lux în condiţiile în care, în funcţie de regiune, românii petrec anual între 4 şi 9 ore în beznă.

Din moment ce investiţiile realizate în reţelele de distribuţie se regăsesc în facturile plătite de consumatori prin tarife reglementate, există un anumit grad de suportabilitate în faţa scumpirilor, motiv pentru care destinaţia fondurilor trebuie atent monitorizată, crede Martin Zmelik, directorul general al CEZ România, companie care aprinde becul pentru 1,4 milioane de consumatori din zona Olteniei.

Fiecare contor inteligent are un preţ de până într-o sută de euro, iar montarea acestuia într-o casă obişnuită de exemplu i-ar permite consumatorului să-şi direcţioneze consumul în perioadele în care preţul energeiei este cel mai avantajos.

De partea cealaltă, pentru o companie de distribuţie un astfel de dispozitiv poate transmite date în timp real, ceea ce, de exemplu, în cazul unor avarii ar putea face intervenţia mult mai uşoară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO