Metalurgiştii îi cer premierului Dăncilă să vorbească cu Donald Trump ca România să fie scutită de noile taxe vamale americane

13 mar 2018 Autor: Răzvan Botea

Industria metalurgică ro­mâ­nească reprezentată de UNIROMSIDER (Uniunea Pro­du­cătorilor de Oţel din România) şi UNITUB (Uniunea Producătorilor de Ţevi de Oţel din România) îi solicită într-o scrisoare premierului Viorica Dăncilă să intervină pe lângă autorităţile americane pentru ca exporturile româneşti de produse de oţel şi aluminiu să fie exceptate de la noile taxe vamale americane.

„Apreciind că relaţiile diplo­ma­tice dintre SUA şi Ro­mâ­nia fac parte din această categorie (Friendly national security ally with the USA – care lasă posibilitatea scutirii de taxe – n.red.), vă rugăm, doamnă prim-ministru, să dispuneţi întreprinderea de urgenţă a măsu­rilor necesare pe lângă autoritaţile SUA în vederea exonerării producătorilor din România de oţel şi aluminiu de la aplicarea noilor măsuri vamale impuse de admi­nistraţia SUA”, arată scri­soarea, care precizează că România exportă anual în SUA 120.000 de tone de produse siderurgice în valoare de aproape 160 mil. euro şi aproximativ 4.000 de tone aliaj de aluminiu cu o valoare de cca 15 mil. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2018

 
Cuvinte cheie:
romania
, taxe
, sua
, aluminiu
, americane
, premier
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide