Energie

Mihai Draghici, EY: Companiile ar putea să vină în România să investească în proiecte de energie verde dacă ar exista un cadru pentru acest lucru

ZF Power Summit 2020

Mihai Draghici, EY: Companiile ar putea să vină în...

Autor: Cristina Bellu

18.02.2020, 14:23 202

Companiile ar putea să vină în România să investească în proiecte de energie verde dacă ar exista un mecanism de feed in tariff, adică acordarea unui tarif fix reglementat pentru proiectele de ener­gie, precum şi licitaţii cu acord pe termen lung de cumpărare a energiei, este de părere Mihai Draghici, senior manager, Asistenta in Afaceri, EY România.

“Firmele ar putea să vină în România să investească. Marea întrebare este cum îi aducem în ţară? Motivul pentru care nu le vedem încă este că în România nu avem încă feed in tariff şi licitaţie cu acord pe termen lung de cumparare a energiei”, a spus Mihai Draghici la ZF Power Summit 2020.

Alte declaraţii:

Guvernul trebuie sa creeze cadrul pentru investiţii. Sistemul eolian cu stocare le vedem licitate în SUA, in Asia, le aşteptăm să apară si in Europa. Un cosultant bun ar să sa dea drumul la proiect în şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO