Energie

Mihai Drăghici, EY România: Europa poate deveni primul continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră

Mihai Drăghici, Senior Manager, Departamentul de Asistenţă în Afaceri, EY România

Mihai Drăghici, Senior Manager, Departamentul de Asistenţă în Afaceri, EY România

Autor: Cristina Bellu

05.12.2019, 11:23 86

Mihai Drăghici, senior manager în cadrul departamentul de asistenţă în afaceri EY România, consideră că Europa poate deveni primul continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050, chiar dacă atingerea obiectivului presupune investiţii atât în producţia de energie regenerabilă, cât şi în electrificarea transporturilor şi a sistemelor de încălzire, în producţia de energie din hidrogen şi în infrastructură pentru reţele inteligente.

“Europa poate deveni primul continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050. Comisia Europeană este aşteptată să prezinte un set de schimbări legislative în perioada următoare ce va impune modificări profunde în aproape fiecare element al economiei. Sectorul energetic, în mod general, şi energia regenerabilă, în mod specific, sunt doar o parte a soluţiei”, spune Mihai Drăghici, Senior Manager, Departamentul de Asistenţă în Afaceri, EY România.

Potrivit unui raport EY, pentru a respecta scenariul de dezvoltare durabilă al Agenţiei Internaţionale pentru Energie, investiţiile în energia regenerabilă ar trebui să se dubleze, de la 300 miliarde de dolari, alocate în 2018, la o medie anuală de 600 miliarde de dolari, care vor atinge valoarea de 18,6 trilioane de dolari până în 2050.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO