Energie

Ministerul Energiei a publicat lista proiectelor acceptate spre finanţare în programul Electric Up. Finanţarea se ridică la suma de 100.000 euro per beneficiar

Ministerul Energiei a publicat lista proiectelor...

Autor: Mediafax

22.02.2022, 18:12 1198

Ministerul Energiei a publicat marţi lista proiectelor acceptate spre finanţare în programul Electric Up, prin care se acordă finanţare în sumă maximă de 100.000 euro pentru un beneficiar.

Lista proiectelor acceptate spre finanţare în prima sesiune a programului Electric Up a fost publicată pe site-ul ministerului Energiei la adresa energie.gov.ro/electricup.

„A fost finalizată etapa de reevaluare pentru primul ciclu de finanţare, etapă necesară după ce am suplimentat bugetul prin legea 12/2022. Am încredere că în următoarele zile, după ce se vor depune contestaţiile, se vor semna contractele de finanţare. Întreprinderile mici şi mijlocii şi domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanţare <Electric Up>. Este un program prin care ne-am propus să susţinem antreprenorii, pentru a avea consum optim de energie”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Totodată, pe site-ul ministerului a fost publicată şi lista proiectelor propuse spre respingere.

Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanţilor prin platforma informatică dedicată. Termenul de depunere a contestaţiei este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorităţii.

În urma etapei de contestaţii, listele vor fi modificate.

Prin programul de finantare Electric Up se acordă finanţare în sumă maximă de 100.000 euro pentru un beneficiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO