Energie

ZF Power Summit 2019. Ministerul Energiei: OUG 114 este în dezbatere, iar noi am cerut prorogare pentru an pe componenta de 2% din cifra de afaceri

ZF Power Summit 2019

ZF Power Summit 2019. Ministerul Energiei: OUG 114 este...

Autor: Alex Ciutacu

19.02.2019, 10:34 322

Componenta OUG 114 care prevede contribuţia bănească perceputa de la titlularii de licenţe în domeniul energiei electrice ar putea fi prorogată pentru cel puţin un an, spune Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2019. 

„OUG 114 este în dezbatere, iar legat de companiile energetice, ministerul a cerut prorogare pe componenta de 2%. Prorogare pentru un an, după aceea răâne de analizat”, explică Vişan.

Contribuţia bănească percepută de la titularii de licenţe în domeniul  energiei  electrice.  Contribuţia  bănească  percepută de la titularii de licenţe în domeniul energiei electrice (inclusiv în cogenerare) şi al gazelor naturale a fost stabilită la 2% din cifra  de  afaceri  realizată  de  aceştia  din  activităţile  care  fac obiectul licenţelor acordate de ANRE (anterior contribuţia era in cota de 0,2%). Cifra de afaceri va fi calculată conform reglementărilor ANRE, se regăseşte în textul OUG 114. 

Cu toate acestea, reprezentatul Guvernului susţine că OUG 114 nu va întârzia investiţii şi nici nu le va împiedica. 

„Cred că este foarte important să dezvoltăm investiţiile şi vă asigur că găsim soluţii şi investiţiile nu vor fi afectate dacă o companie chiar vrea să investească”, menţine Vişan. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO