Energie

Ministerul Energiei respinge propunerea de numire a Cristinei Arghir, doamna “nimeni în energie”, dar cumnata primarului Robert Negoiţă, în CA-ul Romgaz

Ministerul Energiei respinge propunerea de numire a...

Autor: Liviu Popescu

28.02.2022, 16:06 400

Şase propuneri din cele şapte pe care le aveau acţionarii producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG) pentru Consiliul de Administraţie al companiei de 14 mld. lei au trecut de votul acţionarilor în şedinţa de luni, 28 februarie 2022, singura respingere fiind a Cristinei Arghir, fosta cumnată a primarului Robert Negoiţă.

În documentul publicat la Bursa de la Bucureşti, şi care conţine decizia acţionarilor, printre care numărul de voturi pe care l-a primit fiecare administrator, nu se regăseşte numele Cristinei Arghir, cea care potrivit CV-ului publicat pe site-ul Romgaz nu are niciun fel de experienţă în energie, ea fiind din 2017 încoace preşedinte al Internet şi Tehnologie S3 SRL, firmă care este controlată de Sectorul 3 al Bucureştiului prin Consiliul Local.

Astfel din CA-ul Romgaz fac acum parte Dan Drăgan (secretar de stat în Energie şi preşedinte Romgaz), Aristotel Jude (CEO Romgaz), Cezar Batog (administrator al grupului de companii Publicis Groupe Media GM, Optimedia Romania), Nicolae Bogdan Simescu (cel care a coordonat echipa de proiect pentru Neptun Deep), Botond Balazs (şeful serviciului juridic al Romgaz), Gheorghe Silvian Şorici (manager de proiecte ITAD la Sobis Solutions SRL). Propunerile au fost făcute de Ministerul Energiei iar acum tot Ministerul Energiei a respins-o pe Cristina Arghir.

Cu alte cuvinte au fost aleşi şase administratori ceea ce înseamnă că pentru moment o poziţie este vacantă, adică acţionarii pot propune un alt nume. Pe 23 februarie ZF a scris despre propunerea surprinzătoare din partea Ministerului Energiei pentru un loc în CA-ul Romgaz, remunerat cu 5.000 de euro lunar: fosta cumnată a primarului Negoiţă.

Romgaz are 14,7 mld. lei capitalizare iar de la începutul lui 2022 acţiunile au minus 4%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO