Energie

ZF Power Summit 2019. Ministerul Energiei vrea o fuziune între Hidroelectrica şi CE Oltenia şi vrea să răscumpere acţiunile de la Fondul Proprietatea. Propunerea e pe masă

ZF Power Summit 2019

ZF Power Summit 2019. Ministerul Energiei vrea o fuziune...

Autor: Alex Ciutacu

19.02.2019, 10:30 3013

Ministerul Energiei analizează încă o dată o solicitare cu privire la fuzionarea dintre Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia, pentru a găsi o soluţie sustenabilă în tranziţia energetică, spune Doru Vişan, secretar de stat din Ministerul Energiei, în cadrul ZF Power Summit 2019.

„Statul e acţionar şi la Hidroelectrica şi la CE Oltenia. Cea mai bună combinaţie pe care o văd este cărbune cu Hidroelectrica. Să se formeze o companie nouă, pentru că statul poate răscumpăra acţiunile de la Fondul Proprietatea. Această propunere este acum la minister şi mai departe este promovată de minister în cele două comisii şi urmează să o dezbatem”, spune Doru Vişan.

Cu toate acestea, fuziunea dintre cele două entităţi nu este la prima încercare.

„Sigur că suntem conştienţi de dificultăţi. Această soluţie ajunsese într-un stadiu avansat în anii trecuţi, dar a fost blocată. Dacă nu, trebuie să proomovăm din luna aprilie o schemă de sprijin pentru cărbune în cadrul unui program de restructurare”, menţionează Doru Vişan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO