Energie

Ministerul Energiei vrea să reînvie investiţiile în energia verde cu proiecte „mici, dar multe”

Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei

Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei

Autor: Carol Dan

13.07.2015, 12:54 1500

După ce investiţiile în proiectele mari de producere a energiei din surse regenerabile s-au prăbuşit,  Ministerul Energiei vrea să încurajeze proiectele „mici dar multe”.

„Vrem să dăm drumul din nou investiţiilor în energia regenerabilă. Pe scurt, vrem investiţii de dimensiuni mici , dar multe, în energie verde, care să ajute la echilibrarea sistemului”, spune Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Energia verde a fost singurul domeniu care a înregistrat un boom în perioada crizei, în perioada 2009-2014 fiind realizate investiţii de circa 7 miliarde de euro în acest domeniu, mai ales în parcuri eoliene şi solare.

Statul a decis însă în 2013 să reducă sprijinul pentru energia regenerabilă, după ce mari consumatori de electricitate precum Alro Saltina sau ArcelorMittal Galaţi s-au plâns că plătesc prea mult pentru energia verde. După ce Guvernul a limitat sprijinul acordat prin schema certificatelor verzi, investiţiile în sector s-au prăbuşit. Multe companii producătoare de energie alternativă spun că până la sfârşitul acestui an e posibil că vor intra în insolvenţă sau faliment dacă lucrurile nu se îmbunătăţesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO