Energie

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu: Am propus liderilor coaliţiei scăderea temporară cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu: Am propus liderilor...

Autor: Roxana Rosu

22.02.2022, 15:13 501

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a anunţat marţi că a propus liderilor coaliţiei de guvernare reducerea temporară cu 50% a accizei la combustibil, măsură care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu.

”Propunerea a fost validată în şedinţa de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a declarat Câciu pe pagina lui de Facebook.
 
El a adăugat că aceasta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul de soluţii ce au ca scop reducerea facturilor energetice şi calmarea puseului inflaţionist manifestat la acest început de an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO