Energie

Ministrul Energiei anunţă controale la furnizorii de energie care practică oferte înşelătoare

Ministrul Energiei anunţă controale la furnizorii de...

Autor: Dorin Oancea

28.08.2021, 12:46 207

ANRE şi Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiţi furnizori care au încheiat contracte cu preţ ferm pentru un an de zile şi care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe preţul, a anunţat sâmbătă ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situaţie pentru că o poate încadra la ofertă înşelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, a declarat la Realitatea Plus ministrul. „Un furnizor nu poate să transfere 100% din riscul său către clientul final”, a adugat el.

În acelaşi timp Popescu vorbeşte şi de protejare consumatorilor. „Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecţie în faţa scumpirilor care se văd pe facturile de gaze şi energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a preţului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depăşeşte pe cel mediu”, a adăugat ministrul.

În ultima perioadă furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale au notificat consumatorii cu creşteri ale preţurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO