Energie

Ministrul Energiei: Le-am cerut celor de la ANRM să înceapă lucrul la o lege pentru hidrocarburile din Marea Neagră

Ministrul Energiei: Le-am cerut celor de la ANRM să...
29.04.2013, 11:11 524

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, a declarat luni că a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să înceapă lucrul la o lege care să reglementeze activităţile de extracţie de hidrocarburi din Marea Neagră.

 
"Le-am cerut să lucreze la o lege offshore prin care să stabilim totul, de la explorare, exploatare, transport, regim de taxe şi redevenţe. Trebuie să gândim totul pentru Marea Neagră. Nu vreau să pierdem această ocazie pentru România", a spus Niţă.
 
Potrivit ministrului  gazele identificate în perimetrul Neptun, acolo unde lucrează Petrom alături de americanii de la Exxon, ar trebui să fie aduse la ţărm printr-un parteneriat de tip joint-venture între cei doi investitori şi Transgaz.
 
"E o chestiune de negociere", a mai spus ministrul.
 
Petrom şi ExxonMobil au anuntat la începutul lunii aprilie că evaluarea suplimentară a rezultatelor sondei Domino-1, prima sondă de explorare forată la mare adâncime în Marea Neagră în perimetrul Neptun, a permis o estimare iniţială preliminară a producţiei de gaze potenţiale dintr-o dezvoltare viitoare a Domino de aproximativ 630 de milioane de picioare cubice pe zi, adică 6,5 miliarde de metri cubi pe an. Cantitatea reprezintă aproape jumătate din tot consumul anual de gaze al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO