Energie

Ministrul energiei: România are de la UE fonduri de 7 mld. euro pentru investiţii în energie

Virgil Popescu

Virgil Popescu

Autor: Răzvan Botea

31.01.2020, 00:00 244

România ar putea avea la dispoziţie peste 7 mld. euro din fonduri europene pentru modernizarea termocentralelor şi tranziţia acestora de la producţia de energie pe cărbune către producţia pe gaz, a declarat Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, citat de Mediafax.

„La Paroşeni vom trece pe gaz o parte din grupuri. Va investi compania care va rămâne. Avem la dispoziţie Fondul de Tranziţie, care pentru România s-ar putea să ajungă la un miliard de euro, din care 30% se poate folosi pentru investiţii în tehnologie. (...)

Mai avem la dispoziţie Fondul de Modernizare care permite, conform articolului 10 din Tratatul de Aderare, modernizarea centralelor vechi pe cărbune cu centrale de producere a energiei electrice pe gaz. Acolo ar fi vreo 7 miliarde de euro pentru modernizarea, tehnologizarea instalaţiilor de producere a energiei electrice din România“, a spus Popescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO