Energie

Ministrul Energiei spune că statul ar putea suporta 25% din valoarea facturii la gaze şi acorda un discount de 18 bani pe kWh la energie, dar nu este de acord cu plafonarea preţurilor

Ministrul Energiei spune că statul ar putea suporta 25%...

Autor: Roxana Petrescu

15.09.2021, 16:44 1102

Virgil Popescu, ministrul energiei, spune că statul ar putea suporta până la 25% din factura la gaze, subvenţiile pentru energie urmând să fie aplicate în funcţie de consum.

Astfel, consumatorii casnici cu un consum lunar între 30 şi 200 kWh vor primi o subvenţie de 18 bani pe kWh, lucru care ar trebui să-i încurajeze să aleagă cea mai bună ofertă din piaţă şi să ducă la creşterea concurenţei. Cei 18 bani reprezintă diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă la energie, 64 de bani pe kWh, cu toate taxele incluse, şi cel mediu de 82 de bani pe kWh. Dacă respectivul consumator deja are contractul de furnizare semnat pe cel mai mic preţ, 64 de bani pe kWh, va primi şi în acest caz discountul de 18 bani.

Pe de altă parte însă, ministrul energiei spune că nu este de acord cu plafonarea preţurilor la energie sau gaze pentru că acest lucru duce la scăderea investiţiilor. Înaintea intervenţiei sale, după şedinţa de guvern, premierul Florin Cîţu spunea că analizează plafonarea preţurilor la gaze.

În acest moment, totul este la nivel de discuţie, nu există niciun document oficial, discuţiile urmând să fie reluate săptămâna viitoare.

“Toate măsurile vor fi implementate din noiembrie”, a dat asigurări Virgil Popescu.

 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO