Energie

Ministrul energiei Virgil Popescu: Exploatarea gazelor din Marea Neagră începe cel mai devreme în 2024-2025, dacă se va lua decizia de investiţie în 2021. Legea off-shore trebuie modificată în Parlament

Ministrul energiei Virgil Popescu: Exploatarea gazelor...

Autor: Răzvan Botea

10.02.2021, 12:08 243

Virgil Popescu, ministrul energie, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook că exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră nu poate începe mai devreme de 2024-2025. El a adăugat că legea off-shore trebuie modificată în Parlament.

„Ceea ce doresc operatorii din Marea Neagră – şi noi ne-am pus în programul de guvernare, atât al Partidului Naţional Liberal, cât şi al Alianţei PNL – USR PLUS – UDMR – este modificarea legii offshore în aşa fel încât să stimuleze aceste investiţii şi o vom face, în cursul acestui an această modificare.  Numai că eu am spus, şi am căzut şi în coaliţie de acord, acest lucru va trebui făcut în Parlament, pentru că dorim o coaliţie cât mai largă pe acest aspect”, a scris ministrul Virgil Popescu pe Facebook.

Parlamentul a adoptat, în 2018, Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră. Potrivit actului normativ, investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO