Energie

Ministrul Finanţelor dă asigurări: OMV va plăti taxa de solidaritate

Ministrul Finanţelor dă asigurări: OMV va plăti taxa...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.01.2023, 11:47 175

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, spune că OMV va plăti taxa de solidaritate. El afirmă că a solicitat Comisiei Europene să facă o normă de interpretare.

„Pentru a nu mai fi neclarităţi în interpretarea Regulamentului şi a Ordonanţei, am solicitat Comisiei Europene să facă o normă de interpretare. (...) Lucrurile sunt, din punctul meu de vedere, clare: toată lumea va plăti această taxă. Dacă e ceva care poate fi îmbunătăţit, va fi îmbunătăţit”, spune Adrian Câciu.

Ministrul de Finanţe spune că nu există un contact cu reprezentanţii OMV, „decât cel instituţional”.

„Nu au existat nici presiuni, dar nici intervenţii din partea niciunei companii, fiindcă statul român este puternic” mai spune Câciu.

Întrebat dacă este sigur că OMV se încadrează în parametrii din ordonanţă, astfel încât să plătească taxa de solidaritate, el a spus: „Sunt foarte sigur”.

„Din punctul meu de vede, nu am dubii că această taxă de solidaritate nu va fi plătit, inclusiv de această companie (OMV- n.r.)”, încheie ministrul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO