Energie

MOL: Prin integrarea Agip ajungem la aproape 190 de benzinării. Grupul începe o analiză staţie cu staţie a noii reţele

De la începutul acestui an MOL a deschis 11 staţii noi pe plan local şi a ajuns la 154 de staţii proprii

De la începutul acestui an MOL a deschis 11 staţii noi pe plan local şi a ajuns la 154 de staţii proprii

Autor: Roxana Petrescu

29.10.2014, 00:08 619

Grupul petrolier ungar MOL spune că după achiziţia celor 42 de benzinării Agip prin care italienii de la ENI mai erau prezenţi pe piaţa locală vor ajunge la o reţea de aproape 190 de unităţi în zone premium intens traficate, dar că va urma o analiză în profunzime a noii reţele.

„Prin integrarea benzinăriilor Agip, MOL România va ajunge la o reţea de aproape 190 de staţii amplasate în zone premium cu trafic intens. Achiziţia este în linie cu strategia MOL de a-şi extinde prezenţa şi de a creşte semnificativ cota de piaţă de retail în zonele de livrare ale rafinăriilor noastre. Este prematur să avansăm un termen acum (privind cât va dura integrarea celor 42 de staţii Agip în reţeaua MOL - n. red.)“, au declarat reprezentanţii grupului ungar.

După această achi­ziţie, MOL în România va ajunge la o cotă de piaţă de 15%, acesta fiind de altfel obiectivul stabilit pentru finalul anului 2015. Tranzacţia – care deocamdată a fost cea mai importantă din piaţa distribuţiei de carburanţi din România în 2014 – a primit la finalul lunii septembrie undă verde de la Directoratul General pentru Competiţie din cadrul Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO