Energie

MOL: Vom deschide în acest an 12 benzinării în România, în afara staţiilor cumpărate de la Eni

MOL: Vom deschide în acest an 12 benzinării în...

Autor: Alina Oprea

13.10.2015, 17:53 406

"Din cele 12 staţii pe care le vom deschide în total în acest an - unele au fost deja inaugurate - 8 se află pe tronsoane de autostradă. În curând vom deschide două benzinării pe autostrada Nădlac-Sibiu.Investiţia totală a MOL România în 2015 se ridică la 20 milioane euro (incluzând aici dezvoltarea reţelei, a capacităţii logistice şi a serviciilor către companii), din care 5 milioane euro au fost alocate pentru rebranduirea celor 42 de staţii Agip achiziţionate de la Eni, rebranduire pe care am finalizat-o complet", a declarat marţi, la Budapesta, directorul general al MOL România, Kinga Daradics.

Anul trecut, MOL România a deschis tot 12 benzinării, în care a investit 11 milioane euro.

De asemenea, în ultimele luni a fost implementat conceptul regional Fresh Corner în cinci benzinării MOL din România, din 28 în total în ţările din regiune. La secţiunea Fresh Corner, benzinăriile MOL oferă produse alimentare proaspete, cumpărături pentru acasă şi sortimente de cafea.

Directorul general MOL România a precizat totodată că MOL a înregistrat în primul semestru o creştere cu 13% a vânzărilor în volume de benzină şi estimează că trendul de creştere se va păstra până la sfârşitul anului. Per ansamblu, creşterea de carburant în prima parte a anului a fost de 7-10%.

MOL a investit de la înfiinţarea filialei din România circa 200 de milioane de euro.

MOL are operaţiuni în peste 40 de ţări şi circa 27.000 de angajaţi. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de circa 2.000 de benzinări iîn Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 ţări, din care aproximativ 200 în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO