Energie

Monopolul ELCEN pe piaţa energiei termice din Capitală, ameninţat de o altă companie de stat

Monopolul ELCEN pe piaţa energiei termice din Capitală,...

Autor: Carol Dan

24.12.2015, 00:06 816
Electrocentrale Grup, un mic pro­du­cător de energie fotovoltaică şi totodată singurul de acest fel aflat în portofoliul statului, caută să intre în zona producţiei de energie în co­generare în Capitală, piaţă controlată autoritar de altă companie de stat, ELCEN. In­vestiţia într-o astfel de unitate de producţie s-ar ridica la 10 mil. euro. Singurul concurent al ELCEN este, în acest moment, Vest-Energo, com­panie controlată de omul de afaceri Cons­tantin Bucur în calitate de acţionar prin­cipal.
 
„În ce priveşte realizarea unei centrale electrice în cogenerare, în Bucureşti, la mo­mentul de faţă aşteptăm rezultatele studiului de fezabilitate în baza căruia va fi luată decizia finală cu privire la această nouă investiţie“, arată compania. Electrocentrale Grup, înfiin­ţată în urmă cu doi ani din rămăşitele Ter­moelectrica, a investit 2,4 mil. euro într-un parc foto­voltaic de 1,7 MW lângă Brăila. Unitatea de producţie a fost pusă în funcţiune în luna iulie şi a generat deja peste 600 MWh de elec­tri­citate. Compania a avut anul trecut afaceri de 2 mil. lei, de aproape două ori mai mici faţă de nivelul din 2013, dar a reuşit să treacă pe profit, cu un plus de 625.000 lei, de la pierderi de 63 mil. lei în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO