Energie

Nemţii de la E.ON transferă portofoliul de investiţii în energie regenerabilă la RWE

Nemţii de la E.ON transferă portofoliul de investiţii...

Autor: Roxana Rosu

01.10.2019, 14:51 137

Nemţii de la E.ON au transferat activităţile din zona de energie regenerabilă către RWE, renunţând astfel la divizia  E.ON Climate & Renewables, dar spun că vor activa în continuare pe zona energiei verzi.

Un alt pas în cadrul acestei tranzacţii va fi transferarea activităţii de regenerabile a companiei ungare innogy la RWE, de către E.ON. Acest lucru se va întâmpla în 2020. RWE, care deţine 76,8% din Innogy începând din 2016, a ajuns anul trecut la un acord cu rivalul E.ON de a diviza compania Innogy. 

Astfel, E.On preia pachetul majoritar la innogy, în timp ce RWE obţine toate activele deţinute de E.On pe zona de energie regenerabilă şi segmentul de energie verde al innogy, plus un pachet de 16,6% din E.ON.

E.ON a investit peste 12 miliarde euro din 2007 în prezent în facilităţile aferente producţiei de energie din surse regenerabile, deenind unul din cei mai mari producători mondiali de energie verde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO